galerie

Galériák

Kelet-Szlovákiai Képtár

A Kelet-Szlovákiai nemcsak a kelet-szlovákiai képzőművészet történelmi gyűjteményeit hivatott bemutatni, hanem kortárs művészek kiállításainak is rendszeresen helyet ad.  A modernek korszakát bemutató kiállítást, amely a XX. század elején Kassán alkotó művészeket jelenti, valóban kár lenne elmulasztani. A képtár tulajdonában jelenleg több, mint 7000 műalkotás található, a XIX, XX. és XXI. századból. Az intézmény évente mintegy 40 kiállítást szervez, saját helyiségeiben, illetve más szlovák vagy külföldi helyszíneken. A galériában magyarázattal és tárlatvezetéssel egybekötött látogatásokat is  rendeznek gyermekek és felnőttek számára egyaránt.

Nyitva tartás: kedd  – vasárnap 10:00 – 18:00

A: Kiállítási termek Hlavnán 27, Košice
Kiállítási termek Alžbetinán 22, Košice
W: www.vsg.sk
T: +421 (0)55 681 75 11

Löffler Béla Múzeum

A jeles kassai szobrászművész házában került kialakításra ez a kiállítóterem, ahol nemcsak a művész saját műveit és számos képzőművész különleges önarckép-gyűjteményét csodálhatjuk meg, hanem rendszeresen bemutatkoznak itt kortárs és régebbi szlovák, európai és a világ minden tájáról származó művészek . 

Nyitva tartás: kedd  – szombat  10:00 – 18:00, vasárnap 13:00 – 17:00

A: Alžbetina 20, Košice
W: www.lofflermuzeum.sk
T: +421 (0)55 622 30 73, +421 (0)55 622 32 34
E: lofflermuzeum@gmail.com

„Kotolňa“

A „Kotolňa“ – „Kazánház“ egy új kulturális tér példája, ahol különféle stílusok találkoznak össze váratlanul. Rendszeresen támogatják  a helyi művészeket. 

Nyitva tartás: A Kazánház rendezvény-jellegű helyiség. A nyitva tartás a képtár aktuális programja szerint alakul.

A: Strojárenská 3, Košice
W: www.divebuki.sk
E: info@divebuki.sk

Šopa Gallery

A Šopa Gallery egy kisebb méretű helyiség kortárs szerzők műveinek bemutatására.  A képtár főként a szlovák és külföldi képzőművészek nemzedékét tartja szem előtt, hangsúlyozva a művészi megközelítések sokféleségét. Így az egész év folyamán eredeti programokat tud kialakítani. Hasonlóan fontos hozadéka az oktató-nevelő hatás, amely szakmai műhelyek, viták és előadások formájában valósul meg. 

Nyitva tartás: hétfő  –péntek 16:00 – 18:00  vagy kérésre 

A: Hlavná 40, Košice
T: +421 (0)911 224 391
E: E: info@sopagallery.sk

DIG Gallery

A DIG Gallery már 2012 óta jelenti a digitális és mediális művészet bemutatásának alternatív platformját.  A DIG Gallery főként ennek a művészeti ágazatnak a feltérképezését és népszerűsítését tartja szem előtt,  szorgalmazza a helyi és nemzetközi kapcsolatok kiépítését, támogatja a művészek gyakorlati képzését és a kreatív tevékenységeket. 

Nyitva tartás: A DIG Gallery rendezvény-jellegű intézmény, nyitva tartása az aktuális programtól függ. 

A: Strojárenská 3, Košice
W: www.diggallery.sk
E: info@diggallery.sk

Nyitott Városi Képtár 

A Nyitott Városi Képtár egy közterületen működő képtár, amelynek túlnyomó részét a házak homlokzatára festett falfestmények alkotják. Az elsődleges szándék a köztér esztétizálása, amelynek természetes és várható hatása a vizuális szmog és kulturális érzékenység növelése.  Jelenleg Kassa az egyedüli város Szlovákiában, ahol egy ilyen jellegű specifikus projekt létezik. A rendhagyó képtár része egy lengyel művész alkotása, az  M-CITI WARAS, amely 2013-ban a legjobb street-art díjat kapta. 

Nyitva tartás: bármikor

A: Kassa városa  

További képtárak

Galéria Eckerdt
Nyitva tartás: kedd, szerda és péntek  14:30 – 17:30

Make Up Gallery 
Nyitva tartás: szerda – vasárnap 15:00 – 19:00

Nyitva tartás igény szerint és a kiállítások ideje alatt: 
NOVA Photogallery