vodne

Vizes sportok

A vizes sportok közül Kassán a vízisít, a wakeboardingot, a wakeskatinget és a windsurfinget is ki lehet próbálni. 

A Tóparti Lakótelepen található vízisí-központ a Trixen Vízisíklub és az Evils wakeboardosok és wakeskaterek otthona. Évente számos verseny kerül itt megrendezésre. A vízisí-kötélpálya a nyári szezonban áll nyitva és bárki kipróbálhatja a vízisíelést, a központban kölcsönző is működik. Az itt dolgozó kezelőszemélyzet szívesen ad tanácsot arról, hogyan kell helyesen elindulni és megtenni az első teljes kört. Ne csüggedjen, ha maga körül a helyi profik lenyűgöző ugrásokat és trükköket mutatnak be, a központban mindenkit jó hangulattal, támogatóan várnak. 
Kassáról származik a jól ismert szélvitorlázó bajnok, Patrik Pollák. A windsurfinghez kiválóan megfelel a gecsai kavicsbánya-tó. Nincs messze a várostól és a szélviszonyok kitűnőek.  

Splavujeme.sk

splavujeme.sk

Élményt nyújtó csónakázás a Hernád-folyón, oktatóval, rafting, kajakozó-tanfolyamok, adrenalinnal dúsított vadvizi  evezés külföldön. 

A Splavujeme.sk  honlapon különféle tanfolyamok közül lehet válogatni, kezdők, családosok, vagy már haladó kajakozók számára.  Kassán az Anička-szabadidő parkban folynak a kajak-oktatások, a város közvetlen közelében pedig a rafting és a Hernádon evezés.

Az Aničkán csónak, raft, paddleboard –és vízisport-felszerelés kölcsönző is van. A központ csapatépítő programokat is szervez  cégek számára, evezéseket és tanfolyamokat iskolák számára, élményt nyújtó programokat megrendelésre. Az evezésen kívül számos további sport-tevékenység közül is választhatunk, mint pl. az íjászat, 4x4 tour, geocaching...

Árjegyzék:
Egész napos evezés a Hernádon Kisladnától Kassáig   - 20€/fő 
2-órás evezés Sároskisfalutól Kassáig – 16€/fő 
A kenuzás alapjai  - tanfolyam az Aničkán – 20€/fő
A kajakozás alapjai  - tanfolyam az Aničkán  – 25€/fő 

Nyitva tartás: Keressenek minket és mi szívesen kinyitunk. 

Elérhetőségek:
Lodenica Košice (Kassai Csónakház) – Anička (150m-re a téhányi hídtól, folyásirányban jobbra)